Training "Zin in Welzijn"

Ben jij sociaal werker en wil je...

♦ weten waarom ‘eenvoudige vormen van contact’ van grote betekenis zijn voor de mensen waarmee jij werkt? Denk bijvoorbeeld aan een praatje op straat of iemand die opkijkt om je te groeten;

♦ binnen jouw initiatief voorwaarden creëren zodat eenvoudige betekenisvolle momenten kunnen plaatsvinden? Het initiatief ‘Zwaaien voor een glimlach’ is zo’n een voorbeeld. Het nodigt mensen uit om naar elkaar te zwaaien waardoor mensen zich gezien voelen en ervaren dat ze ertoe doen.

Uit eigen ervaring weet ik dat juist ook kleine vormen van contact mij vreugde geven. Al die momenten bij elkaar dragen voor mij bij aan het gevoel van een zinvol bestaan. Het maakt mij niet zozeer direct gelukkig maar ik krijg wel het gevoel dat ik ertoe doe en deel uitmaak van de maatschappij.

Ik herinner me nog dat ik tijdens mijn studie in een congrescentrum in de bediening werkte. Wanneer ik bestellingen bracht of de tafels leegruimde werd ik regelmatig genegeerd door bezoekers. Wat een verschil was het wanneer iemand mij wel gedag zei of mij zelfs bedankte. Op zulke momenten voelde ik waardering voor mijn werk en dat gaf mij voldoening.

In het najaar van 2020 start ik een onlinetraining met als thema ‘eenvoudige betekenisvolle momenten’. Je krijgt inzichten over hoe jij voorwaarden kunt scheppen zodat deze momenten ontstaan. En één ding weet ik zeker: je zult hier zelf ook veel energie van krijgen!

Ik wil mijn kennis en ervaringen met je delen!

Binnenkort deel ik daarom al mijn inzichten van de afgelopen jaren in een onlinetraining.

Vul alvast je gegevens in zodat ik je kan informeren wanneer de training klaar is.

Op dit moment kan ik je alle tools aanbieden van één van mijn grootste initiatieven “Zwaaien voor een glimlach”. Een initiatief dat mensen bewust maakt om vaker naar elkaar te zwaaien. Hierdoor gaan mensen vaker glimlachen, ervaren mensen vaker momenten van gezelligheid en beleven mensen vaker een contactmoment. Alles wat je nodig hebt om dit initiatief ook in jouw wijk, dorp of stad op te starten vind je in de Basis Toolkit “Zwaaien voor een glimlach”.