Doe mee! Nationale 'Zwaaien voor een glimlach'-dag

Sociaal werker; laat de Nationale ‘Zwaaien voor een glimlach’ dag niet aan je voorbijgaan!

Dit is jouw kans om op een ludieke manier het ‘oog hebben voor elkaar’ onder de aandacht te brengen. Meer oog hebben voor elkaar kan al door vaker naar elkaar te zwaaien of door elkaar vaker te groeten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen glimlachen en een moment van gezelligheid ervaren, wanneer er naar hen gezwaaid wordt. Zwaaien is een powergebaar!

Om het belang van zwaaien onder de aandacht te brengen vindt dit jaar de eerste editie van de Nationale ‘Zwaaien voor een glimlach’ -dag plaats.

Ook jij kunt meedoen! Hoe?

  • Deel een social mediabericht met de oproep om op 26 augustus te zwaaien naar je buurman, buurvrouw en onbekenden. Gebruik #zwaaienvooreenglimlach.
  • Nodig iedereen uit om een eigen zwaaifoto online te zetten met #zwaaienvooreenglimlach en #zwaaisteen. Onderbouw dit door aan te geven dat foto’s van zwaaiende mensen anderen stimuleren om ook vaker te gaan zwaaien.
  • Speel op 26 augustus de Zwaai bingo/ download hier
  • Deel de Zwaai bucketlist uit/ download hier
  • Ga aan de slag met de Zwaaisteen: plaats de eerste Zwaaisteen op 26 augustus. Lees verder en profiteer nu van een mooie aanbieding voor de Toolkit ‘Zwaaien voor een glimlach’.

Heel veel plezier gewenst! Dat we samen meer mogen gaan zwaaien en oog hebben voor elkaar!